E-ticaret yazılımları işletmenizi dijital dünyaya açmak ve online (çevrim içi) satış yapmak için kullanılan yazılımlardır. Hali hazırda olan CMS’lere (İçerik yönetim sistemleri. Örneğin; WordPress) eklentiler eklenerek e-ticaret altyapıları hazırlanabilir. Veya özel olarak hazırlanan e-ticaret sistemleri kullanılarak bir e-ticaret sitesi oluşturulabilir.

Bu yazımızda WooCommerce, Opencart, Prestashop ve diğer e-ticaret yazılımlarını inceleyeceğiz. Ve yazı sonunda işletmenize göre size e-ticaret altyapısı önerisinde bulunacağız.

Öncelikle başlıca e-ticaretli yazılımları listesini görelim;

  1. Ticimax
  2. Ideasoft
  3. TSoft
  4. Eltiya
  5. WooCommerce
  6. Prestashop
  7. Opencart

4’üncü yazılım da dahil olmak üzere ilk dört yazılım Türkçe desteklidir ve ücretli yazılımlardır. Diğerlerini kullanmak ücretsizdir. Ücretsiz e-ticaret yazılımları kullanmak tamamen ücretsiz değildir. İhtiyacınıza göre tema, eklenti ve modül vs almak isterseniz ücret ödemelisiniz. Bunun yerine ücretsiz alternatifleri de kullanabilirsiniz.

En iyi e ticaret sitesi yapan firmalar listesini;

  1. Ticimax
  2. Ideasoft
  3. TSoft
  4. Eltiya

olarak da yapabiliriz.

E-ticaret Yazılımı Nedir?

Bildiğiniz gibi artık çoğu şey internetten satılabilir hale geldi. İlk başlarda Amazon, Hepsiburada, n11.com tarzı pazar yerleri popülerdi. Lakin son yıllarda işletmeler kendi alışveriş sitelerini kurdu. Bu durum kullanıcıların ürüne doğrudan ulaşmasını kolaylaştırdı.

İşletmelerin kendi e-ticaret sitelerini kurmaları için yazılıma ihtiyacı vardır. Dilerse hazır, ücretli olan yazılımları tercih edebilir. Ücretli olanı tercih ettiğinde, kargo, pazar yeri entegrasyonu ve diğer kolaylıklar çoğunlukla hazır olur. Bu işletmeci için artı bir durum olur. Ücretsiz e-ticaret yazılımlarında ise tema, entegrasyon ve SEO gibi unsurları kendisi yapmalı veya bir ajansa yaptırması lazımdır. Bu, kimi durumlarda avantaj kimi durumda ise dezavantaj olur.

İşte bu ücretli ve ücretsiz e-ticaret yapmanızı sağlayan yazılımlara e-ticaret yazılımları veya e-ticaret paketleri denir.

E-ticaret Yazılımı Fiyatı

E-ticaret yazılımı
E-ticaret Paketi Fiyatı

İlk başlarda da dediğimiz gibi e-ticaret yazılımlarında ücretli veya ücretsiz olanlar vardır. E-ticaret yazılımları ortalama 1.000~ ₺’den başlamaktadır. WooCommerce, Opencart gibi yazılımlar zaten ücretsizdir. Tema, eklenti ve modül gibi ihtiyaçlarınıza göre fiyat değişebilir.

Hazır yazılımlarda ise fiyat aldığınız pakete, firmaya ve ek özelliklere göre değişiklik gösterebilir.

E-ticaret Yazılımları

e-ticaret yazılımları
E-ticaret Yazılımları

Markanızı internete taşımak ve online (çevrim içi) satış yapmak için birçok yol vardır. Sosyal medya, sosyal medya pazarları (Instagram Shop vs), pazar yerleri (Hepsiburada vs) ve alışveriş siteniz bunlardan bazılarıdır. Daha etkili ve profesyonel satış yapmak için firmanıza bir alış veriş sitesi kurmak bunların en önemlisidir.

E-ticaret sitesi kurmak için kullanacağımız yazılımları bu yazımızda inceleyebilirsiniz. En çok kullanılan e-ticaret yazılımları ve en kullanışlı e-ticaret yazılımları olarak yaptığımız araştırmasında bu yazılımları tercih ettik.

1. Ticimax

e-ticaret yazılımları
Ticimax

Belki de en çok kullanılan bir e-ticaret yazılımı olan Ticimax, e-ticaret yazılımlarında güçlü bir konuma sahip. Başta e-ticaret paketleri olmak üzere; ileri seviye e-ticaret paketleri, e-ihracat çözümleri, native mobil uygulama yapımı (iOS ve Android) ve özel yazılım çözümleri sunuyor.

Ticimax’ın 5 farklı e-ticaret paketi seçeneği bulunuyor. Bu paketleri aldığınız zaman siteniz Ticimax’ın sunucusunda barınıyor. Yani başka bir hostinge veya sunucuya kurulum yapılamıyor. Bunun nedeni yazılımın korsana düşmemesidir. Sitenize olumsuz bir etkisi olmaz.

Sunucu optimizasyon gibi işlemleri yapmayacağınız için artı bir durum bile oluşuyor.

Ticimax’ın e-ticaret paketlerinde olan özelliklere göz atalım.

Android ve iOS Uygulama

Son iki (2) paketinde Android ve iOS uygulamanız hediye olarak size sunuluyor. Diğer paketlerde ise sipariş aşamasındayken ekleme yaparak uygulamanızı alabilirsiniz. Ek olarak ücret eklenir.

Trafik

İnternet sitenizin tükettiği yıllık trafik en düşük pakette yıllık 1500 GB‘tır. Olası durumlarda ek trafik olarak bank genişliğinizi arttırabilirsiniz.

Disk Boyutu

Disk boyutu, yani internet sitenizin kapladığı alan tüm paketlerde sınırsızdır. Herhangi bir ek alan almanıza gerek yoktur.

CDN (Content Delivery Network)

Resim, video, doküman gibi belgeleri farklı sunucularda tutarak ziyaretçinin en yakın sunucusundan ziyaretçiye sunulmasına CDN hizmeti denir. Ticimax CDN hizmetini tüm paketlere dahil olarak veren tek firmadır. Müşteriler aldığı paket dahilindeki trafik haklarını aştığı takdirde ek olarak trafik satın alabilirler.

E-posta Hesabı

E-posta pazarlaması, destek veya haberleşme için kullanacağınız e-posta hesaplarının limiti 10 ile 250 adet arasındadır. Pakete göre değişiklik gösterir.

Anlaşmalı Kargo Fiyatları

Ticimax kargo firmaları ile anlaşmalar sonucu kargo bedellerinde indirim yapmıştır. Herhangi bir paketi aldığınız zaman kargo fiyatları, anlaşmalı fiyat üzerinden hesaplanır.

Kargo fiyatlarını incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Özel Tema

Eğer isterseniz sitenize uygun özel tema yaptırabilirsiniz. Özel tema tüm paketlerde ücretlidir. Özel tasarım müşterilerin talepleri ve Ticimax yazılım altyapımıza uygun olarak ana sayfa, ürün detay ve ürün listeleme sayfası olarak responsive (mobil uyumlu) olarak hazırlanmaktadır. Müşteriden onay alındıktan sonra sitesine entegre edilmektedir.

Sayfa Tasarım Sihirbazı

Sayfa Tasarım Sihirbazı tüm paketlerde bulunmaktadır. Sayfa Tasarım Sihirbazı Plus üzerin tüm paketlerde ücretsizdir. Tasarım sihirbazını aşağıdaki videodan görebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=jloNB0rcxNY

Tek Tuşla Anında Sanal Pos

Sanal pos entegresini kendiniz yapmadan tek tuş ile hazır hale getirmek için ilk paket hariç diğer paketleri alarak bunu mümkün kılabilirsiniz. İlk paket tercihinizde ise ek ücret ile sanal pos entegresini yapabilirsiniz.

Ürün/Kategori Ekleme

Tüm paketlerde sınırsız olarak ürün/kategori ekleme işlemini yapabilirsiniz. Herhangi bir limitleme bulunmuyor.

Satış Modeli

İlk 2 pakette sadece B2C, diğer paketlerde B2C ve B2B olarak satış modeli vardır.

B2B: Şirketten şirkete satış olarak tanımlanır. Sebze-meyve hali olarak düşünülebilir :).

B2C: Üreticiden tüketiciye olarak tanımlanır.

7/24 Telefon ve Ticket Desteği

Yazılım ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman 7/24 olarak telefon veya ticket aracılığı ile destek alabilirsiniz. Her pakette bu destek vardır.

SEO

SEO, tüm pakette sunulan hizmettir. Derinlemesine SEO olmasa da temel olarak SEO hizmeti sunulur.

Sesli Arama Teknolojisi

Sesli arama teknolojisi tüm paketlerde bulunan bir özelliktir.

Sanal Pos Tüm Bankalar

Tüm bankların sanal pos entegresi ilk paket hariç diğer tüm paketlerde vardır. Sonradan entergre işlemini kendiniz yaptırabilirsiniz.

SSL Sertifikası

SSL sertifikası tüm paketlerde ücretsiz olarak sunulur.

Tut Sürükle İle Kategori Ağacı Ayarlama

Tut sürükle sistemi ile kategori ağacınızı ayarlayabilirsiniz. Kategori ağacını incelemek için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=WfYtLf8EJ6Q

Fatura Yazdırma Modülü

Müşterilerinizin tek tık ile faturaları yazdırıp çıktı alması için olan özellik son 3 pakette bulunmaktadır.

Pazar Yeri Entegrasyonu

Hepsiburada, N11, Gittigidiyor, Trendyol ve Amazon entegrasyonu aldığınız pakete göre bulunabilir. İsterseniz ek ücret ile ekleme işlemi yaptırabilirsiniz.

Robotik Çağrı Merkezi Sistemi

Bulusantralim entegresi ile müşteriler çağrı merkezini aradığı zaman personele ihtiyacı olmadan sipariş ne durumda gibi soruların cevabını alabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=kv0O8Q_W1mg

InstagramShop ve Facebook Store Modülü

Son zamanlarda popüler olan Instagram Shop ve Facebook Store özelliği ile satışlarınızı arttırmak için bu modülü ücretli olarak kurdurabilirsiniz. Eğer son 2 paketten birini tercih ederseniz; Instagram Shop entegresi ücretsiz olur.

Mağaza Satış Modülü

Mağaza satış modülü ile trendyol.com gibi bir pazar yeri sitesi kurabilirsiniz. Son pakette ücretsiz olup diğer paketlere opsiyonel olarak ekleme yaptırabilirsiniz.

Ücretsiz Yedekleme

Ücretsiz Yedekleme hizmeti tüm paketlerde bulunmaktadır.

Yönetici Yetkilendirme

Yönetici Yetkilendirme özelliği ilk paket hariç tüm paketlerde vardır. Bu özellik ile yöneticilerinizi yetkilendirebilirsiniz.

Slide Banner Yönetimi

Kampanyalı olan ürünlerinizi veya başka bir ürünü, kampanyayı belirtmek için kullanılan ana sayfada üstte kayan banner sistemi tüm paketlerde bulunmaktadır.

Resimleri Sonradan Yükleme Sistemi

Resimleri Sonradan Yükleme Sistemi tüm paketlerde bulunmaktadır.

Gelişmiş Kargo Yönetimi

Gelişmiş Kargo Yönetimi tüm paketlerde bulunmaktadır.

Kargo Entegrasyonu

Son 2 pakette kargo entegrasyonu vardır. Diğerlerinde kargo entegrasyonu bulunmamaktadır.

Kargo Takip Modülü

Kargolarınızı takip edebileceğiniz özellik tüm paketlerde bulunmaktadır.

İçerik ve Blog Yönetimi

İçerik ve blog yönetimi paketlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Toplu Resim Yükleme Modülü

Toplu olarak resim yüklemek için son iki paketi kullanmanız lazımdır. Diğer paketlerde bu özellik yoktur.

Genel olarak öne çıkan özelikler bu şekildedir. Siz tüm özellikler ve ayrıcalıkları paketlerine göre incelemek yapmak için bu linkte tıklayabilirsiniz. Sekmeleri açarak detaylı özellikleri görebilirsiniz.

Ticimax Fiyatı

Ticimax’ın fiyatı 3000 TL’den başlayıp 13.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Çoğu zamanda bu fiyat indirime girer. İndirimleri takip ederek %50’ye kadar indirimli olarak satın alabilirsiniz.

Ticimax’a gitmek için tıklayın.

Ticimax uluslararası standartlardaki ISO 22301:2019, ISO/IEC 27001:2013 ve ISO/IEC 20000-1 :2011 sertifikalarına sahiptir. Detaylara bu linkten ulaşabilirsiniz.

2. Ideasoft

e-ticaret yazılımları
Ideasoft

2005 yılından beri sektörde bulunan IdeaSoft, paketleri oldukça makul düzeylerde. Başarılı yazılımlar üretip bunları uygun fiyattan sunuyor. Ticimax gibi aldığınız yazılım kendi sunucunuzda barındıramıyorsunuz. Kendi sunucularınızda barındıramama nedeni; yazılımların çalınmaması vs içindir. Başta da dediğim gibi bu durum sitenizi olumsuz etkilemez.

Yıllık Trafik / Sunucu Kullanımı

Yıllık olarak trafik kullanım limiti 1000 GB’tan başlamaktadır. Yine trafik limitiniz dolduğu zaman ek trafik alarak bant genişliğinizi arttırabilirsiniz.

Disk Alanı

Sitenizin kapladığı disk alanında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Sınırsız olarak dosyalarınız barındırabilirsiniz.

E-posta Hesabı

E-posta hesabı oluşturma limiti en düşük pakette 10 adettir. Bu sayı 50’ye kadardır. Ara paketlerde değişiklik gösterir.

Aşağıdaki özellikler tüm paketlerde ortak olarak bulunur.

  • Ticket & Telefon ile Teknik Destek
  • Hazır Responsive Tasarımlar
  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
  • Toplu Mail Gönderimi
  • Blog / İçerik Yönetimi
  • Detaylı Kargo Yönetimi
  • İstatistik ve Raporlama
  • Sosyal Medya Pazarlama
  • Google Yönetim Araçları
  • Ziyaretçi Çıkış Teklifi
  • Pazarlama / Promosyon Barı
  • Cloud Sunucu Altyapısı
  • WhatsApp Sipariş
  • Yönetim Paneli Mobil Uygulaması
  • Havale / Kapıda Ödeme Sistemi

özellikleri tüm paketlerde bulunmaktadır.

İlk pakette olmayıp diğer paketlerde olan özellikler ise;

  • Anında Sanal POS
  • Bayi (B2B) Altyapısı
  • 256bit SSL Güvenlik Sertifikası
  • Kredi Kartı Modülü
  • Hediye Çeki / Puan Sistemi
  • İndirimli Kargo Anlaşmaları
  • SEO Analiz Modülü

özellikleri ise ilk pakette olmayıp diğer paketlerde bulunmaktadır.

İlk 2 pakette olmayan özellikler ise;

  • Google Merchant Center Entegrasyonu
  • Mobil E-Ticaret Sitesi
  • Sepet / Sipariş Hatırlatma
  • Excel Ürün Aktarım Robotu

XML Entegrasyonları

XML Entegrasyonları opsiyonel bir özelliktir. İsteğinize göre XML entegrasyonu yapılır.

Son 2 pakette bulunan özellikler;

  • Ürün Karşılaştırma Modülü
  • Akıllı Filtre / Ürün Seçenekleri
  • Online Fatura Modülü
  • Ürün Kişiselleştirme

Son pakette bulunan özellikler;

  • Alışverişsiz Tahsilat Modülü
  • XML Tedarikçi Modülü
  • Promosyon Modülü
  • Google Arama Hacmi Entegrasyonu
  • N11, Hepsiburada, GittiGidiyor Entegrasyonu (Diğer paketlerde opsiyoneldir.)
  • Rakip SEO Analizi
  • Mobil Uygulama (Diğer paketlerde ek ücret ile)

Abonelik Modülü ve InstaShop Instagram Dükkanı ilk pakette olmayıp diğer paketlerde opsiyoneldir.

Diğer özellikleri ve paketlere göre olan özelliği detaylı olarak görmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

IdeaSoft Fiyatı

IdeaSoft yazılımı diğer yazılımlara göre özellikleri yakındır. Ayrıca paket fiyatları da oldukça düşüktür. IdeaSoft’un fiyatları 1.600 ₺’den başlayarak 6.500 ₺’ye kadar yükselmektedir. İndirimli zamanları takip ederek daha uygun fiyata alabilirsiniz.

IdeaSoft’a gitmek için tıklayın.

3. TSoft

e-ticaret yazılımları
T-Soft

Satın almanın dışında yıllık olarak kiralama imkanı sunan T-Soft, diğer iki e-ticaret yazılımına göre biraz pahalı ve az özellikli diyebiliriz. Lakin gelişmiş özellikleri ile profesyonel bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Ve kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

5 adet paketi bulunan sistemde isterseniz ömür boyu olarak satın alım yapabilir, isterseniz yıllık olarak kiralama yapabilirsiniz. En yüksek paketi kullanmak istediğiniz zaman biraz fazla ücret çıkar. Bu kadar fazla ücret ödememek için yıllık olarak satın alabilirsiniz. Satışlarınızı yaptıktan sonra zaten isterseniz ürünü satın alabilirsiniz.

Paketlerinde disk alanı kısıtlaması bulunuyor. Diğer yazılımlarda böyle bir kısıtlama bulunmuyordu. Disk alanı için T-Soft’un açıklaması şu şekilde;

Don Kişot'un kalem çizimi

Sitenizde bulunan her bir resim,video ve sayfalar bir alan kaplar, bu alan Web Alanı olarak ifade edilir.

Sitenizde video bulunmuyorsa, ortalama olarak her bir ürün resmi yaklaşık 50 KB olursa, 20.000 ürün 1.000 MB web alanı kullanır, düşük çözünürlüklü resimler ve resimsiz ürünler göz önüne alınırsa 50.000 ürüne kadar aynı kapasite yeterli olabilir.

— T-Soft

Disk alanı olarak ek alan satın alabilirsiniz. Bu fazla sorun oluşturmaz.

Bu paketin özelliklerini anlatmak biraz zor geldi. Çünkü biraz karışık tasarlanmış. Ben öne çıkan özelliklerini yazıyorum. Siz özelliklerin sonundaki linkten tüm özellikleri görebilirsiniz.

T-Soft öne çıkan özellikleri;

  • Paket Satış Modülü
  • Çok Aldıkça Az Ödeme
  • Mağazadan Satış Modülü
  • Sepette Toplu Ürün Linki Oluşturma
  • Bölgesel Fiyat Yönetimi
  • Kredi Kartı Puan Harcayabilme Modülü

Tüm paket özelliklerini görüntülemek için bu linkte tıklayabilirsiniz.

Ayrıca yazılımın ihtiyaçlarınıza göre bir uygulama marketi vardır. Bu marketteki çoğu ürün ücretsizdir. Marketten uygulamaları indirerek yazılımınıza ek özellikler ilave edebilirsiniz.

T-Soft uygulama marketi; https://www.tsoftapps.com

T-Soft Fiyat

T-Soft’un diğer paketlere göre biraz pahalı olduğunu en başta belirtmiştik. T-Soft’un fiyatı; 12.000 ₺’ten başlayıp, 82.000 ₺’ye kadar yükselmektedir. Yıllık kiralama bedeli ise; 4.000 ₺’den başlayarak 20.000 ₺’ye kadar ilerlemektedir.

Fiyatlar çoğu zaman indirimde oluyor. Örneğin yazıyı yazdığımız zaman (15 Ekim 2020) en düşük paketin fiyatı 9.000 ₺’ye düşmüştü.

4. Eltiya

Eltiya
Eltiya

Site Destek ve ADT tarafından piyasaya sürülen Eltiya e-ticaret yazılımının detaylı incelemesine ulaşmak için bu linke tıklayın.


Ücretli e-ticaret yazılımları listesi şimdilik bu kadardı. Aslında bundan daha fazla yazılım var ama fazla tercih edilmediği için onları listeye eklemedim. Siz incelemek isterseniz aşağıdaki listeye bakabilirsiniz.

Şimdi ücretsiz e-ticaret yazılımları listemize geçelim. Ücretsiz e-ticaret yazılımları şu şekildedir;

  1. WooCommerce
  2. Prestashop
  3. Opencart

olarak sıralanabilir. İlk ücretsiz e-ticaret altyapısı olan WooCommerce ile listeye devam edelim.

5. WooCommerce

woocommerce

Bildiğiniz gibi WordPress ile birçok türde internet sitesi kurulabiliyor. Bunlardan birisi de E-ticaret sitesi. WordPress ile e-ticaret sitesi kurmak hiç olmadığı kadar basittir.

Birkaç adımda WordPress ile e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Eklentiyi indirerek bu işlem tamamen bitmiş oluyor.

WordPress Panel > Eklentiler > Yeni Ekle kısmına gelerek arama yerine WooCommerce yazıyoruz. Daha sonra Automattic tarafından yapılan WooCommerce adlı eklentiyi hemen yükle ardından da etkinleştir butonuna basıyoruz. Eğer FTP ile yüklemek isterseniz aşağıdaki indir butonuna basarak eklentiyi indirebilirsiniz.

WordPress ile e-ticaret sitesi kurmak için sadece woo-commerce eklentisi yeterli değildir. Bu yüzden sizin temanızın WooCommerce destekli olmalıdır. themeforest‘dan WooCommerce temalarına göz atabilirsiniz.

Ayrıca eklenti Türkçe desteklidir. WordPress Paneli > Güncellemeler sekmesine gelerek en alttaki çeviri güncellemeleri kısmından güncelleyebilirsiniz. Eğer güncelleme yoksa güncellemeleri kontrol et butonuna basarak güncellemeyi getirebilirsiniz.

WooCommerce eklentileri ile daha farklı özellikleri sitenize katabilirsiniz. Bu eklentiler ücretli veya ücretsiz olabilir. Ücretli bir eklenti tercih edeceksiniz lütfen yapımcısından alınız. Warez tema ve eklenti size zarar verir.

6. Prestashop

e-ticaret yazılımları
Prestashop

Prestashop, ücretsiz e-ticaret yazılımıdır. Online dosya indirme sitesinde, alışveriş sitesine, tamirciden, manav ürünlerine kadar birçok farklı alanda e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Lakin bunu yaparken dil seçeneği olarak Türkçe yoktur. Bu yüzden İngilizce veya diğer diller ile kullanmak zorundasınız. Prestashop temalarını ücretsiz olarak alabilirsiniz veya ihtiyacınıza göre ücretli olanları alabilirsiniz.

Prestashop indirmek için bu sayfaya giderek gerekli bilgileri doldurup, ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Prestashop’un yapımcısının marketinden kendi ihtiyacınıza uygun olan temayı indirebilir, gerekli yerlerde ise satın alabilirsiniz. Fiyatlar 59 £’dan başlamaktadır. Prestashop’un marketine gitmek için; https://addons.prestashop.com/en/3-templates-prestashop bu linki ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca themeforest gibi pazar yerlerinden de temaları temin edebilirsiniz.

Prestashop’un örnek mağazası için yani demosu için de bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Demodaki tema ücretsizdir.

7. Opencart

opencart

Bir diğer ücretsiz e-ticaret yazılımımız ise Opencart. Opencart tamamen açık kaynak kodludur ve ücretsizdir. İçerisinde ortaklık programından kuponlara, varyasyondan çoklu siteye kadar birçok özellik vardır.

En büyük tema ve eklenti pazarlarından birine sahip olan Openvart’ın 13.000 adet farklı konularda tema ve eklentileri bulunur.

Opencart eklentilerini buradan bulabilirsiniz; https://www.opencart.com/index.php?route=marketplace/extension

Temalar için de farklı pazar yerlerine bakabilirsiniz.

Yazılımın ön ve arka yüzünün demosu için bu linkte tıklayabilirsiniz.

Opencart, Prestashop’tan farklı olarak çoğu eklenti ve temalar ücretsiz olarak sunuluyor. Haliyle de daha fazla kullanıcı ve eklenti, teması bulunuyor. Yani Opencart, Prestashop’tan daha iyidir diyebiliriz.

Hangi E-ticaret Yazılımını Seçmeliyim?

e-ticaret yazılımları
Hangi e-ticaret yazılımını seçmeliyim?

Bu yazıda 6 adet e-ticaret yazılımı tanıttık. Peki bu e-ticaret yazılımları listesinden hangisini seçmeliyiz? Aşağıdaki başlıklardan kendinize en uygun olan e-ticaret yazılımlarını seçmek için yönergeleri bulabilirsiniz.

Ücretli E-Ticaret Yazılımı

Ücretli olarak e-ticaret yazılımı tercih etmek istiyorsanız size önerimiz IdeaSoft olacaktır. Çünkü diğer e-ticaret altyapıları gibi özelliklerin çoğunu kendinde barındırıyor. Ayrıca fiyatı da diğer yazılımlara göre oldukça uygun. Daha sonra ise Ticimax ve T-Soft‘u tercih edebilirsiniz.

Ücretsiz E-Ticaret Yazılımı

Ücretsiz olarak e-ticaret yazılımı tercihinde ise size önerimiz; Opencart olacaktır. Çünkü çoğu eklenti ve temalar ücretsiz ve gayet stabil şekilde çalışmaktadır. Ardından ise WooCommerce (Eğer az sayıda ürün olacaksa) daha sonra da Prestashop olacaktır.

E-ticaret yazılımları yazımız ile ilgili bir sorun olursa yorum olarak bize belirtebilirsiniz. Bize destek olmak için yazılımları sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir ve yorum yazabilirsiniz.