E-pin (oyun) satış sitesi kurmak birçok webmaster’ın hayalinde olan bir şeydir. Çünkü bu sektörde markalaşmış ve yüksek kazançlar elde eden siteler oldukça fazla. İlk başlarda kendi sitenizi kurmak biraz maliyetli olabilir. Bu yüzden çeşitli pazarlarda satış yapabilirsiniz.

Bu yazımda ister özel yazılım ile ister WordPress ile E-pin (oyun) satış sitesi kurabileceksiniz. Adım adım rehber olduğu için tüm aşamaları tek tek, detaylıca göreceksiniz. Aklınızda bir soru kalmayacak. Eğer kalacak ise yine yorum olarak sorabilirsiniz. Ben elimden geldiğince ücretsiz olarak site destek olacağım.

Epin satışı yapmak için öncelikle maddelerimizi yazalım. Ki daha kolay bir şekilde anlayalım;

  1. E-pin tedarikçisi bulmak
  2. Siteyi kurmak (Özel yazılım veya WordPress)
  3. Canlı destek eklemek (müşterileri sorularına cevap alırsa e-pin alması daha kolay olur)
  4. Reklam
  5. Özel Tüyolar

İlk üç adımda siteyi kurmak için var. Bunlardan sonraki adımlarda ise satışları arttırmak için bazı özel taktik ve püf noktaları içeriyor.

Öncelikle E-pin nedir ondan bahsedelim.

E-pin Nedir?

Epin, (Electronic Personal Identification Number) bir ödeme yöntemidir. Siz belli bir ücret karşılığı bir kod alırsınız. Ve ilgili oyunun veya platformun sayfasına giderek e-pin kodunuzu girdiğinizde size oyun veya oyun parası vs verir.

8, 12 veya 16 karakterden oluşabilir. Her oyun veya platform için ayrı ayrı olur. Yani Steam platformunun e-pin’i Zula Oyun’da geçmez.

Şimdi adım adım e-pin sitesi kurma işlemine geçelim.

E-pin (Oyun) Satış Sitesi Kurmak

E-pin (Oyun) Satış Sitesi Kurmak
E-pin (Oyun) Satış Sitesi Kurmak

Öncelikle e-pin satışı yapacağınız için e-pinleri bulmanız, tedarik etmeniz lazım. Sanal ve resmi bir şey olduğu için de kendimiz de üretemiyoruz. Bu yüzden en iyisi satış yapanlardan toplu almak veya ana kaynaktan almak. Epin sitesi kurmak.

1. E-pin Tedarikçisi Bulmak

Bir üstteki paragrafta dediğimiz gibi iki farklı seçeneğiniz var. Bu seçeneklerden ilki; hali hazırda satanlardan toplu almak. İkincisi ise; ana merkezden anlaşmalı olarak almak.

İlk seçenekteki gibi yaparsanız kar oranınız biraz daha düşük olacaktır. Çünkü bir nevi rakibinizden ürün alıyorsunuz. Rakibiniz de bunu bildiği için size ucuz fiyattan vermeyecektir. GameSatis ByNoGame gibi siteler ile iletişime geçerek alım alabilirsiniz.

İkinci seçenekteki durumu yapmak biraz zordur. Çünkü ana merkezler sizi küçük görerek vermek istemeyebilir. Hatta iletişime geçmek bile çok zor olabilir. İlgili firmaların sayfalarına giderek iletişime geçebilirsiniz.

Bana soracak olursanız ilk seçenekteki gibi yapabilirsiniz. Çünkü tedarik daha kolay olur. Kar oranı düşük olsa da size bir şeyler bırakır. Böylece siz biraz biraz da olsa para kazanırsınız ve büyürsünüz. İlerde de ana merkezlerden alım yapmak çok daha kolay olur.

2. Siteyi Kurmak

Bu ürünleri satmak için bir siteye ihtiyacınız vardır. Hem müşterilerinizin güvenini kazanmak hem de resmi işleri yürütmek, kayıt altına almak için bir siteye ihtiyacınız olur.

Eğer isterseniz özel bir yazılım ile site kurabilirsiniz. Özel yazılım ile site kurarsanız çok daha rahat olursunuz. Yazılımın hazırlanması biraz uzun sürebilir. Ama sağlam bir giriş yaparak sektörde otoriter olmak için özel yazılımınızı kullanmak daha iyidir.

Hazır yazılımlarda çok fazla alternatifiniz yoktur. Bulunan yazılımların fiyatı ise biraz pahalıdır.

Özel yazılım olarak epinium yazılımını buldum. Bu adresten yazılımı inceleyebilirsiniz.

Kendiniz yazılımı kodlatmak ise her zaman iyidir. Ama ücreti fazla olur ve bitmesi uzun sürer.

Diğer bir seçenek ise WordPress. WordPress ile daha önceden e-pin sitesi kuranı ben görmedim. Biraz araştırma yaptım ve alternatif bir yol buldum. Bu yolu biraz daha detaylı anlatalım isterseniz.

WordPress ile E-pin Sitesi Kurmak

Oyun satışı, e-pin’i için bir tema bulmalısınız. Herhangi bir woocommerce teması bulabilirsiniz. Tasarımın iyi olması gerçekten çok önemli. Bu linkten uygun bir temayı seçiyoruz ve satın alıyoruz. Warez, crack’e kesinlikle bulaşmıyoruz. Crack tema zararları için bu yazımıza bakabilirsiniz.

Ben flatsome temasını gayet beğendim. Tasarımsal düzenlemeler yaparak temayı uygun bir tasarıma getirebiliriz.

Temayı kurup, ayarlamaları yaptıktan sonra ürün eklemeyi anlatalım.

Daha önceden mail ile manuel satış sistemini anlatmıştım. Ama bu sistemin saçma ve gereksiz bir sistem olduğunun kanısına vardığım için o yöntemi yazıdan kaldırdım.

Yeni yöntemimizde bir eklenti kullanıyoruz. Bu eklentinin adı WooCommerce Serial Numbers.

Bu eklenti ile ürünlerinize serial-key veya ürün anahtarı ekleyebilirsiniz. Kullanıcı ürünü satın aldıktan sonra eklediğiniz e-pinlerden birisi kullanıcının siparişi tamamlandıktan sonra kendisine iletilir.

Bu eklentiyi WordPress tema ve eklentileriniz için lisanslama sistemi olarak da kullanabilirsiniz. Eğer bu özelliği kullanmıyorsanız ayarlardan bu fonksiyonu kapatabilirsiniz.

Öncelikle sitenizde WooCommerce eklentisinin yüklü olması lazım. Eğer yüklü değilse iki dakikada hemen yükleyip gelin 🙂

Eklentiler > Yeni Ekle sayfasından arama yerine WooCommerce Serial Numbers yazıyoruz ve yapımcısı pluginever olanı sitemize yüklüyoruz.

Daha sonra eklentinin ayarlar sayfasına giriyoruz. Admin panel menüsünde Serial Numbers olarak bir menü oluşacak. O menüden setting sayfasına gideceksiniz.

Bahsettiğim tema ve eklenti gibi yazılım lisanslama sistemini devre dışı bırakmak isterseniz Disable Software Support adlı seçeneği işaretleyebilirsiniz.

Auto Complete Order seçeneğini işaretlerseniz sipariş onaylandıktan sonra sipariş detaylarına e-pin kodunu, lisans kodunu ekler. Bu seçeneği işaretlemelisiniz.

Reuse Serial Number seçeneğini işaretlerseniz reddedilen, iptal edilen siparişlerdeki lisans kodlarını kurtarır. Bu seçeneği işaretlemeseniz de olur.

Revoke Status seçeneği ile lisans kodlarının, e-pinlerin hangi sipariş durumunda kaldırılacağını belirtir. Hepsini işaretlemenizi öneririm.

Hide Serial Numbers seçeneği ile admin panelinden lisans kodlarının ve e-pinlerin Show butonuna tıklayana kadar gizli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Disable Software Support seçeneğini işaretlerseniz aktivasyon limiti, bitiş tarihi ve diğer API durumlarını devre dışı bırakır. Devre dışı bırakmanızı öneririm.

Stock Notification başlığının altından stok bildirim ayarlarını yapabilirsiniz.

Şimdi nasıl lisans anahtarı, e-pin kodu ekleyebileceğimi göstereyim.

Yeni bir ürün ekliyoruz ve daha sonra Ürün verisi kısmından sanal olarak işaretliyoruz ve sol paneldeki sekmelerden Serial Numbers sekmesine geçiyoruz.

Buradan ilk seçeneğimiz olan Sell Serial Numbers seçeneğini işaretliyoruz ve ürünümüzü kaydediyoruz.

Daha sonra Admin Paneli menüsünden Serial Number > Serial Numbers sayfasına ilerliyoruz.

Buradan yeni ekle (Add New) tuşuna basıyoruz.

Product kısmından ürünümüzü arıyoruz ve seçiyoruz.

Serial Number kısmına lisans kodunu, epin kodunu giriyoruz.

Expires At kısmına ise lisans kodunun veya epinin bitiş tarihini ekleyebilirsiniz.

WooCommerce Serial Number Eklentisi
WooCommerce Serial Number Eklentisi

Add serial number butonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz.

Müşteri satın alım işlemini tamamladıktan sonra sipariş detaylarından epin veya lisans kodunu bu şekilde görebilir.

epin siparisi

Eklenti ayarları ve Türkçeleştirme işlemleri için hizmet almak isterseniz enes@enescanturk.com adresine mail atabilirsiniz.

Sitemizi kurduk. Şimdi sıra canlı destek eklemekte.

3. Canlı Destek Eklemek

Sizin için pek fazla önemli olarak görünmese de bana göre çok önemli bir adım. Çünkü satış yapacağınız kitle satın almayı vs bilmeyebilir veya ürünün eline ulaşıp ulaşmayacağından endişelenebilir.

Müşterinin aklındaki bu soruları cevaplamak için canlı destek eklemelisiniz. Canlı destek ekleyerek satışlarınızı da arttırabilirsiniz. Ama canlı desteği ekleyip beklemek olmaz. Canlı destek ile ilgilenmelisiniz. Gelen mesajlara hızlıca cevap vermelisiniz. Aksi halde müşterilerin aklında sizin için negatif bir durum oluşur.

Tawk.to, Jivochat, Crisp gibi canlı destek platformlarını kullanabilirsiniz.

4. Reklam

Direkt SEO’dan yükselip satış yapmak pek akıl karı olmaz. Aşağıdaki adımları uygulayarak daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

Instagram sayfaları: Instagram’da olan oyun sayfalarına reklam verebilirsiniz. Böylece kitleyi doğru bir şekilde seçebilirsiniz.

Yayıncılar: Oyun oynayarak yayın yapanları artık çok popüler oldu. Siz de bu yayıncılara sponsor olarak markanızı tanıtabilirsiniz.

Youtuberlar: Aynı şekilde yayıncılar gibi Youtuber’lara da sponsor olarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Forumlar: Oyun forumlarına banner reklamı vs verebilirsiniz.

Bloglar: Oyun haber sitelerine veya bloglara tanıtım yazısı, banner reklam vs verebilirsiniz.

Bu tip reklam çalışmaları yaparak hem doğru kitleyi seçebilir hem de daha ucuza reklam yapabilirsiniz.

5. Özel Tüyolar

Bir grafik tasarım uzmanı ile anlaşın. Banner, logo ve afişlerinizi ona yaptırın. Bu sayede profesyonel bir şekilde grafikler hazırlatabilirsiniz. Müşterilerinizi etkileyebilirsiniz.

Oyuncuları anlayın. Onlara özel kampanyalar yapın. Mesela klavye, mouse çekilişleri yapın.

Sosyal medyayı aktif kullanın. oyunculara özel komik paylaşımlar yapın. Bu sayede potansiyel müşterileriniz artar.

Kaliteden ödün vermeyin. Örneğin bir kişinin oyunu geç ulaştı. Ona yeni bir oyun hediye edin.

Sunucunuz güçlü olsun. Bir sunucunuz olmasa bile hostinginizi iyi seçin. En iyi hosting firmaları yazımızda birinci çıkan firma olan Cenuta‘yı size öneririm.

Bu gibi taktikler ile satışlarınızı arttırabilir ve müşterileri kendinize bağlayabilirsiniz.

e-pin (oyun) satış sitesi kurmak ile ilgili rehberimizden aklınızdaki diğer sorulara cevap alamadıysanız; e-pin tedarikçisi, Epin satışı yapmak, e-pin distributor, E-pin ticareti, Oyun satış sitesi kurma, Epin sitesi Scripti gibi kelimeleri Google’a yazarak cevabını bulabilirsiniz.